Opublikowane przez:Jacek Araźny (Jaca)

Data: 10/16/2014 14:09:58
Kategoria: REKLAMA | Tablica: Luksus | Źródło: deluxe.trojmiasto.pl
Wyższa szkoła parzenia kawy. Ekspresy dla koneserów
Moda na ekspresy ciśnieniowe pojawiła się w Polsce wraz ze spopularyzowaniem się espresso, cappuccino i latte. Włoski styl parzenia kawy wymaga bowiem spełnienia ściśle określonych kryteriów ekstrakcji. Przywiązani do tradycji Włosi utworzyli nawet Narodowy Instytut Włoskiego Espresso (Istituto Nazionale Espresso Italiano - INEI), który przyznaje producentom kawy, urządzeń do jej przyrządzania i restauratorom specjalne certyfikaty potwierdzające zgodność ich produktów i usług z przyjętymi normami.

Czytaj więcej na:
http://deluxe.trojmiasto.pl/Wyzsza-szkola-parzenia-kawy-Ekspresy-dla-koneserow-n84411.html#tri
jubicom.eu
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookie.