Opublikowane przez:Blanka Kłoda (Blanka_Kloda) - KINGY.PL

Data: 11/03/2020 13:49:02
Kategoria: Moda | Tablica: Trendy | Źródło: vo-plus.com
Płynne trendy w biżuterii
Yan Jiang Studio, Annika Inez i Agustina Ros: trzy młode nazwiska, które poprzez badania i eksperymenty tworzą biżuterię o płynnym efekcie. W jaki sposób? Mieszanie alternatywnych materiałów, żywic biologicznych i dmuchanego szkła ze złotem i srebrem.

Uchwycenie autentyczności niekonwencjonalnych materiałów i przeniesienie tego do biżuterii - tym kieruje się Yan Jiang, założycielka Yan Jiang Studio, marki uruchomionej w Zurychu w 2019 roku. W swojej drugiej kolekcji, Rope, chińska projektantka interpretuje naturalną fakturę materiał wykorzystujący żywicę na bazie biologicznej, która jest przyjazna dla środowiska.

Źywe odcienie niebieskiego przypominają szafir, ale są wykonane z ręcznie dmuchanego szkła. Szklane obręcze należą do kolekcji 2020 i najnowszej propozycji Anniki Inez. Szwedzka projektantka, która mieszka i pracuje w Nowym Jorku, jest znana ze swojego oryginalnego stylu, skupionego na badaniu nowych harmonijnych kształtów, które mogą wchodzić w interakcje z ciałem. Dmuchane szkło zdobią detale z 14-karatowego złota lub srebra, szlachetne materiały, wszystkie o ściśle etycznym pochodzeniu.

Agustina Ros jest artystką zajmującą się szkłem przy użyciu starożytnych technik, czego efektem jest współczesna biżuteria. Pochodzi z Argentyny, ale obecnie mieszka w Barcelonie i tworzy swoje prace ze szkła borokrzemianowego, które jest formowane i dmuchane za pomocą lamp. Niektóre elementy zawierają metale szlachetne, takie jak złoto i srebro i są cięte i polerowane, aby stworzyć płynną powierzchnię, która zbiera odbicia światła.

Źródło: www.vo-plus.com
jubicom.eu
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookie.